27 Mart 2010 Cumartesi

Unutmadan Söyleyeyim: Yarın Derbi Var!

Yine bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin arefesindeyiz. Yarın dünya üzerinde bir benzeri daha olmayan bir maç oynanacak. Yarın ki maç 364. maç olacakmış. Son maçlara baktığımda benim gördüğüm kavga dövüş idi... Umarım bu maç o meşhur fair-play kuralları çerçevesinde oynanır ve ertesi gün kavgyı değil futbolu konuşuruz.
Bursaspor bu yıl Ertuğrul Sağlam'ın ciddi katkısı ile müthiş bir başarı göstererek ligin 27. haftasında liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Ligin ikinci yarısında hiç yenilmeyen Bursaspor dün İstanbul B.Şhr.Bel. Spor'a 2-1 yenilerek bu ünvanını kaybetti. Bu yenilgiye rağmen Bursa, 58 puanla lider.

Bursaspor'un yenilmiş olması 53 puandaki Galatasasaray'a puan farkını kapatması için büyük bir fırsat vermiş oldu. Bu nedenle pazar günkü derbide sarı kırmızılılar daha istekli oynayacaklar.


52 puandaki Fenerbahçe ise derbilerdeki üstünlüğü sebebiyle bu maça da iddialı çıkacak. Maçın Ali Sami Yen'de olması bir dezavantajmış gibi görünse de Galatasaray'ın üzerinde puanı kapatma fırsatını kaçırmama telaşı olacağından Fener, farka bile gidebilir.

Benim gönlümden geçen Fenerbahçe'nin kazanıp 55 puana yükselmesi. Yarın eğer Fenerbahçe yenerse Bursaspor 58, Fenerbahçe 55, Galatasaray 53 puanda olacak ve Bursaspor haftaya oynayacağı Antalyaspor maçına avantajlı olarak çıkacak. Hele bir de yenerse 61 puana ulaşacak...

Derbiyi Bursaspor odaklı değerlendirmemin nedeni Bursaspor'un şampiyon olmasını istememdir. Fener kazansın, Bursa kazansın, Türk futbolu kazansın.

Skor tahminim Galatasaray 1-3 Fenerbahçe
Sizde bir tahminde bulunun bakalım!

2 yorum: