10 Mayıs 2010 Pazartesi

Anlamadım Baykal İstifra mı Etti? #1

Evet, haberi duyduğumda ilk bu tepkiyi verdim. Niye mi? Cumhuriyet Halk Partisi liderinin daha doğrusu eski liderinin koltuk sevdasını iyi biliyordum. Meseleyi anladım da anlamazlıktan geldim bu yüzden...

Deniz Baykal'ın tam da istifa etmeyeceğim, bu hain bir komplodur dediği günün ertesi istifa etmesi şaşılacak bir durum değil. Zira Baykal'ın 50 yıllık siyaset hayatında 37 yıl gibi büyük bir kısmı içeren CHP döneminde bir gün A dediğinde ertesi günde B dediğini çok duyduk. Benim şaşırtığım istifa etme eylemini gerçekleştirmiş olmasıdır.

Bu istifa milletimiz için şu şekilde hayırlara vesile olabilir;
1) Baykal'dan boşalan CHP Genel Başkanlığı, sol cenahın uzun zamandır özlemini çektiği adam gibi liderine kavuşma fırsatını elde etmiştir.
2) CHP, Genel Başkanının istifasıyla revizyona gidebilir böylece sosyal demotratlık sıfatının gereklerini yerine getirecek özellikleri bünyesine alma girişiminde bulunarak, 1950-1980 arasından uygulanan siyasi politikalarını bir kenara bırakarak, çağın ihtiyaçlarına uygun politikalara edineibilir.
3) CHP'deki bu değişim "İstemezükçü" politakın yerini "Uzlaşı" politasına bırakabilir. Böylece Türkiye'de artık meclis kavgaları izlemeyiz.
4) CHP'nin günümüzde laik, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olma özelliği sözde olmaktan çıkıp özde olmaya kavuşabilir.

Bu istifa milletimiz için şu şekilde şerlere vesile olabilir;
1) Deniz Bayka hakkında çıkan kaseti Ergenekon peyda etmiş olabilir ve bu istifayı planlamış olabilir. Bu demektir ki Deniz Baykal'ı gözden çıkartan Ergenekon, daha büyük bir balık peşindedir. Ergenekon'un da planları hayra değil ancak şere vesile olur.
2) Halkımızın ezilenin yanında olma dürtüsü bu sefer CHP'nin lehine olur, referandumda "Hayır!" oyları artar. Bununla birlikte anayasa değişmez, akabinde AKParti kapatılır ve böylece meydan CHP ve MHP'ye kalır.
3) Sağ-Sol kutuplaşmaları ciddi manada boy gösterebilir siyasete kan bulaşabilir...

Elbette ki hayırlar ve şerler listesi uzar gider. Lakin gelinen noktada önemli olan Baykal'ın CHP'ye yenilenmesi için büyük bir fırsat vermiş olmasıdır. Bu yazının devamı gelecek tabi devam yazısı bir iki gün içerisinde yaşanacak gelişmeler göz önüne alınarak yazılacak.

4 yorum:

  1. Herkes herşeyi gördü. Yalanlayamadılar bile. Neden çünkü böyle bi iş var. İşin komiği bu daha varan 1. Varan 1 de olanları gördügümde tiksinmiştim. İstifa değil harakiri gerektirir bu iş.

    YanıtlaSil
  2. Adam geri dönebilirim halk isterse diyor, buna ne demeli..?

    YanıtlaSil
  3. başlığa dikkat :) gözden kaçmış sanırım..

    YanıtlaSil
  4. Hayır gözden kaçan bir şey yok :) tam anlamıyla "istifra" yazmak istedim "istifa" değil.

    YanıtlaSil