2 Nisan 2010 Cuma

Dokunduğum Renk: Farkında mısın?

Bir dokunup bin ah işitiyoruz. Herkes dertli. Herkes bir isyan içerisinde. Bilmiyorlar kime ve neye karşı isyan ettiklerini. Ana haber bültenlerinden yayımlanan, muhabirin uzattığı mikrofona "açız!" diye haykıran insanlar bilmiyorlar ne kadar "aciz" olduklarını... Evet, belki ülkede bir takım işler rayında gitmiyor olabilir, evet Avrupa ile kıyaslandığımızda fakir bir ülke olabiliriz, evet ülkemizde sosyal güvence sistemleri zayıf ve yetersiz olabilir...

Kime dokunsak bin ah işitiyoruz... Herkes dertli. Ama bilmiyor asıl derdi kendine dert edinmediğini.. Kendini eğer kıyaslarsan ehl-i dünya ülkeleri ile (Avrupa, Amerika, Rusya...) tabiki ben fakirim der zengin olmanın peşine düşersin... Para kazanmak için harcarsın sağlını sonra sağlığını kazanmak için kazandığını harcarsın... Oysa ki bir de Afrika ülkeleri ile bir teraziye koysak kendimizi... Olur mu öyle şey onlarla kıyaslanacak kadar alçalmadık diyeceksiniz, değil mi?

İnsanlık açısından kimseyi kimse ile kıyaslayamam lakin sahip oldukları imkanlar bakımında son derece fakirler o insanlar... Ve biz onların yanında birer kral gibi yaşıyoruz. Kuru ekmeği bulduğunda sevinen insanlar yanında her gün milyonlarca ekmeği çöpe atan biz... Ne acı bir tablo değil mi? Nimetler içerisinde yüzdüğümüzün... Farkında mısın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder