9 Nisan 2010 Cuma

Şiir Defteri Hakkında Notlar #2

Şiir Defteri ile ilgili ilk paylaşımımızda defterin ismini cuma günü açıklayacağımızı belirtmiştik. Şiir Defterimizin adı Mısra olacak.

Mısra Şiir Defteri aylık olarak yayımlanacak olup yaklaşık 50 sayfa civarında olacak. Adından da anlaşılacağı gibi bu yayın bir şiir yayını. İçerisine kendi şiirlerimizi yayımlamanın yanı sıra şiir yazmayı bir iptila olarak kabul eden ve şiir yazmayı bir müptela halinde yaşayan okurlarımızın şiirleri de yayımlanacak. Ayrıca Türk şiirine yön vermiş şairlerimizin de başyapıt olarak nitelendirilebilecek eserlerini de okurlarımızla paylaşacağız.

Mısra Şiir Defteri'nde bir söyleşi, bir kaç deneme yazısı ve bir de kitaplık sayfası mevcut olacak. Yani şiirlerimizin arasına bu bahsettiklerimizden serpiştireceğiz.

İlk sayımızın hazırlıkları henüz bitmiş değil yani hala şiirleinizi tarafımıza gönderebilir, defterimizde yerinizi alabilirsiniz. En geç pazar günü şiir defterimiz yayımlanacak. İyi okumlar...

3 yorum:

  1. Mısra ço küzel bir isim..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim olumlu düşüncelerinden dolayı. "Mısra" şiirde önemli bir biridir. Mısra denilince akla şiir gelir. Bu yüzden ismimizi "Mısra" olarak belirledik.

    Bir de şu yönü var. Mısra şiirin bir parçasıdır. Biz şiirin bir parçası olabilmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden "Mısra" tam manasıyla bizi yansıtıyor.

    YanıtlaSil