6 Nisan 2010 Salı

Şiir Defteri Hakkında Notlar #1

Sevgili NDK okurları yayına başladığımızdan bu yana sadece 12 gün geçti. Bu süre zarfında pek çok insanla tanıştık, pek çoğu ile muhabbet ettik, pek çoğuna kalbimizi açtık ve pek çoğu bize kalbini açtı... Kısa sürede bu kadar insanla tanışmayı beklemiyorduk. Bu bizi mutlu etti.

NDK, kurulduğu günden bu yana farkını okuruna hissetiren bir blog oldu. Paylaşım tarzımız, okurumuzla olan iletişimimiz, yayımladığımız deneme, şiir, hikaye ve röportajların kalitesi de blogumuzun kısa zamanda ciddi anlamda ziyaretçi almasını sağladı. Not Düştüm Karanlığa ekibi olarak geçenlerde bir şiirimizi yanlışlıkla silmiştik ve yüreğimiz yanmıştı. İşte bu yangın bir daha yakmasın diye yazarımız Ayça Yenice tarafından bir fikir ortaya atıldı: Şiir Defteri...


Yazdıklarımızı defterlere de yazalım dedik. Lakin defterler sadece bize ait olacaktı ve bunları paylaşamayacaktık. Tam bu noktada e-defter fikri peyda oldu. Ayça, işin raconunu bilmiyoruz nasıl, nerde, ne şekilde yayınlayacağız dedi. Kısa bir süre düşündük ve aklımıza Karbon Medya geldi.

Kısa süre önce Karbon Medya kurucusu A.Burak Bal ile röportaj yapmıştık ve buradan oluşan hukukumuz vardı. Kolları sıvadık ve bir e-posta attık.

yolladıktan 48 saat sonra A.Burak Bal'ın cevabı e-posta kutumuza düşmüştü bile. Bizden sadece içeği yollamamızı tasarım, dizgi ve yayın işlerini Karbon Medya'nın kuruş almadan yapacağını söyledi. O kadar mutlu olduk ki anlatamam...

Biz bir yandan şiirlerimizi toplarken diğer yandan bu işi nasıl geliştirebiliriz sorunusun cevaplarını düşünüyorduk. Ve yine Ayça! Bloglarda bir çok şiir yazan var dedi. Neden onların şiirlerini de defterimize dahil etmiyoruz?

Şimdi elimizde bir şiir defteri oluşuyor. İsmini merak ediyorsunuz değil mi? Büyük gün Cuma! İsimi ben buldum. En azından isimi bulmakla deftere bir katkım oldu. Defterimizle ilgili gelişmeleri okurlamızla paylaşmaya devam edeceğiz. Şiirlerinizi e-posta adresimize bekliyoruz. İyi okumalar...

3 yorum:

  1. yorum değil :

    sevgili kardeşlerim..
    daha önce mail olarak söylemiştim ama.. ben derim ki; şiirlerim elinizin altındadır.. layık gördüklerinizi dilediğinizce kullanabilirsiniz..

    yürekten tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. Destek verdiğini için çok teşekkürler. Şiir Defterimizin tasarımı gerçekten çok hoş oldu. İçeriğimiz de tasarımımız kadar güzel... Mutluyum. :)

    YanıtlaSil
  3. blog gerçekten çok hoş bir içeriğe sahip. açıldığı günü dün gibi hatırlıyorum. çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. edebiyat meclisi olarak büyük bir beğeni ile takip ediyoruz.
    şiir meselesine gelince şiirlerimle size destek vermek isterim. pek kayda değer şeyler değiller ancak kabul görürlerse şiir defterinizde olmalarından gurur duyarım. cumayı merakla bekliyorum. kolay gelsin bol şanslar

    YanıtlaSil